Απολαύστε το βουνό

Εδώ τα έχετε όλα. Σε λίγα μόνο λεπτά βρίσκεστε στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου. Εκτός όμως από ιδανικός για σκι, ο Όλυμπος είναι το σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της αναρρίχησης και της πεζοπορίας.

BEACH BAR ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δείτε τη θάλασσα

Βυθιστείτε, χαλαρώστε, απολαύστε. Λίγα μόνο λεπτά από την παραλία της Ν. Σκοτίνας, δημιουργήσαμε τις ιδανικές προϋποθέσεις για να ζήσετε την ηρεμία με την πολυτέλεια μαζί

Περιπλανηθείτε στον Όλυμπο

Στην ανατολική πλευρά της Κεντρικής Ελλάδας, στο νομό Πιερίας, βρίσκεται το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Στους ορεινούς όγκους, τα οροπέδια και τα φαράγγια του φιλοξενεί πάνω από 1.700 φυτικά είδη, πολλά από τα οποία είναι σπάνια και 26 είναι ενδημικά.

Στους πρόποδες του Ολύμπου βρίσκονται το Λιτόχωρο, η Λεπτοκαρυά, η Σκοτίνα, ο Παντελεήμονας και ο Πλαταμώνας.

Κάντε αναρρίχηση και ατέλειωτους περιπάτους στις φυσικές διαδρομές του Ολύμπου. Ο Όλυμπος αποτελεί ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής αξίας και ορειβατικού ενδιαφέροντος.

Το 1981 κηρύχθηκε από την UNESCO ως «Απόθεμα της Βιόσφαιρας».

Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Τοποθεσία

Είστε σε απόσταση αναπνοής τόσο από το βουνό όσο και από τη θάλασσα. Όποια όμως δραστηριότητα και να επιλέξετε, ορειβατική ποδηλασία, πεζοπορία, αναρρίχηση ή μπάνιο, τα απογεύματά σας μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό, τον καφέ και τα παραδοσιακά γλυκά του Παλιού Παντελεήμονα.

Ο οικισμός αυτός είναι χτισμένος στις πλαγιές του Ολύμπου σε υψόμετρο 500μ, έχει μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα τελευταία χρόνια παρουσίασε μια εντυπωσιακή τουριστική ανάπτυξη.

Το κάστρο του Πλαταμώνα, δεσπόζει νοτιοανατολικά του Ολύμπου, χτισμένο στη θέση οχυρωμένης πόλης της Μεσοβυζαντινής περιόδου. Το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της Φραγκοκρατίας στη βόρεια Ελλάδα, σας καλεί να το απολαύσετε με ένα μοναδικό περίπατο.

Κοντά σε όλα

3 λεπτά από την παραλία Σκοτίνας

8 λεπτά από τον Πλαταμώνα
15 λεπτά από το Δίον
20 λεπτά από την Κατερίνη
20 λεπτά από τον Παλιό Παντελεήμονα
30 λεπτά από τη Βεργίνα

30 λεπτά από το Ελατοχώρι
35 λεπτά από τη Βέροια
40 λεπτά από τα Πριόνια στον Όλυμπο
40 λεπτά από τη Λάρισα
50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη
60 λεπτά από την Κοζάνη
60 λεπτά από το τελωνείο των Ευζώνων